Cornhole

Cornhole is een heel gezellig spel, maar pas op dat het niet te gezellig wordt. Er moet natuurlijk nog wel gewonnen worden! Gooi de zakjes op het bord om punten te scoren. En kun jij echt goed mikken? Richt dan op het gat voor nog meer punten.

25,00 excl. btw

Wanneer je minstens 3 spellen huurt, ontvang je een korting van 40% op de huurprijs van deze tent.

Per dag

Oké, niet helemaal een
oud Hollands spel

Maar wel
handgemaakt

Cornhole is afkomstig uit Amerika, waar het ook wel bean bag game of sack toss game wordt genoemd. Niemand weet precies hoe Cornhole is ontstaan, maar het is waarschijnlijk afkomstig van het spel Quoits en Bean-bag Bull’s-Eye.

Hoe speel je Cornhole?

Het doel van het spel is simpel, gooi precies 21 punten. Gooi je een zakje op het bord, dan is dat 1 punt waard. Voor 3 punten gooi je het zakje in het gat. Maar let op, gooi je meer dan 21 punten? Dan ga je terug naar 15 punten.

Voordat je begint zet je de borden tegenover elkaar, op een afstand van 8 meter. Zet de borden gerust wat dichter bij elkaar als de afstand te lastig is. Verdeel de 4 spelers over 2 teams. Teams hebben een speler bij elk board staan, je teammaatje staat dus tegenover je.

Speel Steen, Papier, Schaar om te bepalen welke kant er mag beginnen. Alle 8 de zakjes beginnen aan 1 kant en worden op hetzelfde bord aan de overkant gegooid. Je mag dat doen vanuit elke positie, zolang je maar met beide voeten achter de voorkant van je eigen bord staat.

  • Gooi beurtelings een zakje tot beide teams 4 zakjes hebben gegooid op hetzelfde bord. Dat is ronde 1.
  • Een worp in het gat is 3 punten waard, een worp op het bord 1, en een misser 0.
  • De punten van elk team worden nadat alle zakjes zijn gegooid van elkaar afgetrokken en opgeteld bij de score van het winnende team.
  • Het winnende team start de volgende ronde.

Voorbeeld:

Team A scoort 10 punten en Team B scoort 7 punten. Team A wint deze ronde dan met 3 punten, die worden opgeteld bij het totaal van Team A. Het is nu 3-0 voor Team A. Team A start met gooien in de volgende ronde.

Afmeting7.5cm x 60cm x 120cm
Maximaal aantal spelers
4 personen
Onze voordelen
Wel zo fijn!
  • Flexibele service waar je blij van wordt.
  • Alle spellen zijn met veel passie volledig handgemaakt.
  • Bezorgen en afhalen door heel Nederland.
Wij zijn een flexibel
familiebedrijf : )

Speciaal voor jouw uitgezocht!

Leuke spellen in combinatie met Cornhole

Zit je nog met
brandende vragen?

Wij nemen onze klanten en onze spellen serieus. Daarom bieden wij jou de beste service. Altijd. Wij staan garant voor kwaliteit en persoonlijke support.

Live chat

Reactiesnelheid: 1 minuut

E-mail

Reactiesnelheid: +/- 8 uur

Bel ons

Reactiesnelheid: direct

Nieuw

Easy-Up tent 3x3

Ideaal in combinatie met onze spellen
Bekijk