Sjoelen

Sjoelen is en blijft een echte klassieker, wie is er niet mee opgegroeid? Spannend, misschien wat chaotisch, maar vooral heel gezellig. Een echt familiespel.

10,00 excl. btw

Per dag

Extra toe te voegen (optioneel)

Inklaptafel 5,00
Productprijs: 10,00 excl. btw
Totaal huurbedrag:

Ter land, ter zee

De oorsprong van sjoelen ligt in het 15e eeuwse Engeland. Shove ha’penny (shove halfpenny) was een populair zeevaarders spel wat veel op de dekken van schepen werd gespeeld. Maar daardoor belanden er ook veel munten in het water en daarom werden de pennies vervangen door houten schijven. In de havensteden in Holland sloeg dit spelletje wel aan en werd er dus heel wat met houten schijven rond ‘gesjeuld’. Het spel evolueerde tot een houten draagbare bak, maar de naam is al die jaren hetzelfde gebleven.

Zo werkt het sjoelen

Het doel van sjoelen is om zoveel mogelijk punten te scoren door de houten schijven in de bakken aan het einde van het bord te gooien. Aan het begin van je spel heb je 30 stenen beschikbaar, die je in 3 beurten weg mag spelen. Alle schijven die niet volledig in een bak verdwijnen aan het einde van je beurt worden opnieuw ingezet in je volgende beurt.

De basis van de puntentelling is dat er na de 3 beurten wordt gekeken hoeveel stenen er in elk van de vakken aanwezig zijn. Zit er in elk vak 1 steen, dan krijg je 20 punten. Bij twee stenen in elk vak ontvang je 40 punten, 3 schijven 60, enzovoort.

Als het aantal in de vakken niet meer compleet is (dus niet meer in elk vak een gelijk aantal stenen), dan worden de afzonderlijke punten in de bak bij de eerder opgetelde twintigtallen opgeteld.

Afmeting4cm x 40cm x 200cm
Maximaal aantal spelers
1 persoon
Onze voordelen
Wel zo fijn!
  • Flexibele service waar je blij van wordt.
  • Alle spellen zijn met veel passie volledig handgemaakt.
  • Bezorgen en afhalen door heel Nederland.
Wij zijn een flexibel
familiebedrijf : )

Speciaal voor jouw uitgezocht!

Leuke spellen in combinatie met Sjoelen

Zit je nog met
brandende vragen?

Wij nemen onze klanten en onze spellen serieus. Daarom bieden wij jou de beste service. Altijd. Wij staan garant voor kwaliteit en persoonlijke support.

Live chat

Reactiesnelheid: 1 minuut

E-mail

Reactiesnelheid: +/- 8 uur

Bel ons

Reactiesnelheid: direct

Nieuw

Easy-Up tent 3x3

Ideaal in combinatie met onze spellen
Bekijk