Van sjoelen tot stokvangen naar het hamerspel!

Niet alle spellen spreken voor zich, gelukkig kun je hieronder uitleg vinden over ieder type spel dat wij verhuren. Mocht u er toch niet uitkomen? Bel ons gerust en wij leggen het graag voor u uit.

Bel Rowan voor je vraag Bel Gerwin voor je vraag Stuur een mail (binnen 24 uur antwoord)

Wegens technische problemen werkt het contactformulier op de website niet. Stuur uw vragen naar [email protected]

Cornhole - spelregels

Dubbele spelers
Team A speelt tegen Team B – elk team bestaat uit twee personen. Elk team blijft, gedurende het hele spel, in de daarvoor bestemde “werp box”, waarbij teamgenoten tegenover elkaar staan, één bij ieder board.

De spelers beginnen het spel bij het hoofdboard en werpen beurtelings een zakje totdat de twee tegenspelers alle 4 de zakjes hebben gegooid. De spelers bij het “ontvangende” board tellen de score en hervatten het spel door de zakjes weer naar het hoofdboard te werpen.

Werpen
Spelers werpen beurtelings de zakjes (een speler per keer) totdat elke speler alle 4 de zakjes hebben gegooid.
Een speler werpt vanuit zijn “werpbox”.
Een voet moet volledig in de “werpbox” staan op het moment dat het zakje wordt losgelaten. Spelers mogen met hun voeten niet over de foutlijn voordat het zakje is geland.

De volgende beurt werpen
De speler/ploeg die de voorgaande beurt heeft gewonnen, moet de eerste worp van de volgende beurt werpen.
Als in een beurt geen van beide spelers heeft gewonnen, zal de speler/team die het eerst gooide in de vorige beurt ook de eerste worp behouden in de volgende beurt.

Huurprijs € 40,– per dag

Hamerspel - spelregels

Het hamerspel is een uniek spel wat veel gespeeld wordt door jong en oud. Het spelen van dit spel is eigenlijk vrij simpel. Leg de knikker in het midden van het speelbord. Druk op de knop en de bal gaat rollen. Zorg er voor dat er geen doelpunten worden gemaakt aan jouw zijde. Je moet met de hamer onder de ijzeren stangetjes blijven. Als er 10 keer bij jou is gescoord ben je af en worden de punten van de anderen, wat er niet is gescoord, geteld. Dit spel is voor maximaal 4 spelers.

Huurprijs € 15,– per dag

Schrijfschieten - spelregels

Tijdens het spel schijfschieten schieten de spelers met het elastiek zo snel mogelijk de 5 schijven door het poortje (waar ze elkaar tegen kunnen komen) naar de andere kant. Wie zijn kant het eerst leeg heeft is winnaar.

Na 3 ronden is het spel afgelopen.

Huurprijs € 15,– per dag

Spiegelschrijven - spelregels

Volg binnen 2 minuten met een pen via de spiegel het parcour zonder buiten de lijnen te komen.

Elke keer dat er buiten de lijnen geweest is, krijgt je 5 strafpunten.

Erg leuk voor jong en oud.

Huurprijs € 10,– per dag

Elektronisch Dartbord - spelregels

Bij het elektronisch darten gaat de puntentelling volledig automatisch, daardoor is het ook voor ongeoefende darters een leuke bezigheid.

Er zit ± 5 m. verlengsnoer ingebouwd voor de stroomvoorziening.

Voor 1 t/m 8 spelers per dartbord.

(2 dartspellen aanwezig).

Huurprijs € 25,– per dag

Kat en Muis spel - spelregels

Bij het kat en muis spel laat een persoon een balletje in de koker rollen, de andere houdt het bekertje ± 15 cm boven het spel en probeert hem te pakken, hoe dichterbij het balletje gepakt wordt hoe meer punten. Dit wordt 3 maal herhaald. De punten worden vervolgens bij elkaar opgeteld.

Huurprijs € 10,– per dag

Ballenrolspel - spelregels

Bij het Ballenrolspel rol je in 2 minuten zoveel mogelijk ballen in de gaten. Tel dan het totaal aantal punten op. De speler met de meeste punten wint het spel.

Huurprijs € 15,– per dag

Pluimerd - spelregels

Bij het spel Pluimerd plaats je een pluimpje op de wip, sla met een harde slag de wip naar beneden.
Herhaal dit met alle pluimpjes. Tel het totaal aantal punten op.

Huurprijs € 15,- per dag

Dobbelspel - spelregels

De bedoeling van het dobbelspel is om met de dobbelstenen zo te gooien dat zo snel mogelijk alle pionnetjes zijn omgedraaid.

Wordt er 3 + 4 gegooid dan mag pion 7 of de pionnen 3 en 4 of de pionnen 1 en 6 omgedraaid worden.
Wie het eerst alle pionnen heeft omgedraaid is de winnaar.

Elke omgedraaide pion is 10 punten.

Spel voor 2 spelers.

Huurprijs € 15,- per dag

Wankelaar - spelregels

Als je het spel de Wankelaar speelt dan moet je de dobbelstenen stapelen terwijl de dobbelstenen op het plateau er onder liggen. Om daar bij te komen moet je dus bukken, om ze één voor één op te pakken, waar de te bouwen toren erg instabiel van wordt. Je krijgt 2 min. de tijd om zoveel mogelijk dobbelstenen op elkaar te stapelen. Als hij omvalt mag je binnen de 2 min. opnieuw stapelen. Elke dobbelsteen die is gestapeld is 10 punten waard.

Als je het spel de Wankelaar speelt dan moet je de dobbelstenen stapelen terwijl de dobbelstenen op het plateau er onder liggen om daar bij te komen moet je dus bukken wat torentje maken moeilijk maakt.

Huurprijs € 15,– per dag

Tafelhockey - spelregels

Bij het spel tafelhockey is het de bedoeling dat je met de houten discus probeert de schijf in het goal van de tegenstander te krijgen.

Spel voor 2 spelers.
Huurprijs € 15,– per dag

Jengatoren - spelregels

Bij het spel Jengatoren probeer je de toren zo hoog mogelijk te bouwen. Met de dobbelsteen wordt bepaald welke kleur men moet gebruiken. Dit blok wordt uit de bestaande toren gehaald en weer bovenop gelegd.
Degene die de toren om laat vallen heeft verloren. Degene die de toren om laat vallen krijgt 50 strafpunten.

Onbeperkt aantal spelers.

Huurprijs € 15,– per dag

Spiraalboom - spelregels

Bij het spel Spiraalboom probeer je met de houder de spiraal te volgen zonder hem te raken. Mocht dit toch gebeuren dan klinkt er een pieptoon en gaan de lampjes branden. Men moet dan weer terug naar het vorige rustpunt.
Het is extra spannend om het hele traject binnen 1 minuut af te leggen.

Het spel is voorzien van een accu, en is daardoor overal vrij te plaatsen.
Huurprijs € 15,- per dag

Stokvangen - spelregels

Bij het spel de stokvangen is het de bedoeling dat 1 persoon bij de achterste paal gaat staan om de touwen, die daar hangen, te bedienen, en laat zo één voor één een stok vallen die de andere persoon moet proberen te vangen voordat de stok de grond raakt. Het vallen van de stokken is niet te beïnvloeden omdat je niet weet welke stok er valt. Elke stok die wordt gevangen levert 10 punten op.

Huurprijs € 25,– per dag

Opzet instructies stokvangen

Gatenkaas - spelregels

Door aan beide ringen te trekken kan men de bal over het aangegeven parcour sturen, zonder dat de bal in een gat verdwijnt. Hoe verder u komt hoe meer punten u heeft.

Het is extra spannend om het parcour binnen 2 minuten af te leggen.

Huurprijs € 15,- per dag

Rattenval - spelregels

Spel voor 2 spelers. Wie het hoogst met de dobbelsteen gooit mag beginnen.

De eerste speler gooit met de dobbelsteen. Het aantal punten geeft aan hoeveel schijven er uit de rattenval gehaald moeten worden. Daarna is de volgende speler aan de beurt.
Deze gooit weer met de dobbelsteen en haalt het aantal schijven eruit. Indien de val verschuift is het spel afgelopen. Degene die de val laat verschuiven krijgt 20 strafpunten.

De grote schijven zijn 10 punten en de kleine schijven 5 punten.

Wie de meeste punten heeft is de winnaar.

Huurprijs € 15,– per dag

Sjoelen - spelregels

Het doel van het spel sjoelen is om zo veel mogelijk punten te scoren met het gooien van de stenen in de openingen aan het eind van de sjoelbak. Een speler heeft 30 stenen beschikbaar en mag deze in 3 beurten richting de poorten schuiven. Alle schijven die niet volledig in een poort verdwijnen worden opnieuw ingezet in de 2e beurt,
en daarna de 3e beurt.

Huurprijs € 5,– per dag

Inklaptafel - mogelijkheden

De inklaptafel kan gebruikt worden om de oud Hollandse spellen op te zetten.

Huurprijs € 5,– per dag

Statafel - mogelijkheden

De statafel kan gebruikt worden om de volgende oud Hollandse spellen op te zetten.
Spellen zoals:

  • spiegelschrijven
  • hamerspel
  • schijfschieten

of voor bijvoorbeeld eten en drinken tijdens een kinderfeestje.

Huurprijs € 5,– per dag